Wednesday, October 27, 2010

Setengah jam pun jadilah







5 minit. 5 minit.

haih. macam tak percaya.

5minit nak makan aiksrim cornetto pun tak sempat habis.5 minit kalau order roti canai kat kafe baru nak letak atas pan. eh pan ke nama . tak kisahla janji ada nama nak dipanggil.

5 minit. 5 minit sempat semayang subuh je. tupun kalau baca surah lazim pendek-pendek. kalau ar rahman memang tak lepas.

set induksi pun 5 minit. gila lah kalau cikgu mengajar induksi aja, sampai kiamat anak murid lembam.

5 minit tu kadar rendam megi sampai lembut. belum kira makan lagi. itupun kena tengok brand. penah sekali sebat megi jenama murahan kadar rendaman kalah rendam baju dalam clorox.

jadi abah,lainkali kalau nak datang jenguk saya lama lah sikit. bukan selalu kita jumpa. setengah jam pun jadilah. dan Kamu datang jauh dari Kelantan!

kita jumpa berapa kali pula setahun. rindu.walaupun saya nampak begini,da saya tak pernah cakap I love you pada abah. lintas jalan pun tak pernah pimpin tangan tapi dalam hati ada taman bah.


5 comments:

Adib said...

This is a touching post. I'm sure he loves you more than what is apparent to the eyes. :)

Serikandi Islam said...

um.yeah,i know he loves me. he don't have to say it.nor do he have to celebrate every raya with me for the past 11 years of my life. i KNOW he loves me.=)

[and i mean it. he do LOVES me]

ellee fatal said...

apasal tak leh nak komen kat shoutmix tu ekk pastu camne nak follow blog ni

Serikandi Islam said...

wah.mcm prtayaan tutrial.

xleh komen shoutmix?haaaaaa.mknenye IP address kak elee nah kne ban..sblum ni mst kak elee de komen pape yg xbes kt shoutmix so eichan ban...hehehe..

um.nk follow ek.kt bwh barisan sahabat tu xde ke?xpe t i'll check

Serikandi Islam said...

hoke!kak elee.siap!bereh doh.eichan ban org laen tp org laen yg kene.die kate sape yg ip adress dekat2 sam epung kne ban gak.so kak ellee jadik mgse.tp insyaAllah k dh

Related Posts with Thumbnails