Thursday, December 24, 2009

tahniah la amoi


semalam result PMR keluar. terkesan dgn result tawar-tawar-kelat-payau adik lelaki sy baru-baru ini,saya terus menerjah adik wanita saya dgn bebelan. tum tam tum tam bebel,baru saya tanya,"so,mesti betuul teruk kan result ko?"


tak balas. ah.sah la tu.kalau tak tengah nanges,konfem tengah berkurung dalam bilik,kunci pintu,gari tangan,muncung mulut sampai besok.

pastu kakak saya bagi mesej.
"ko jangan main2.8A tu."

hehe. termalu la sikit. Tambah satu A dari kakaknya yang kurang cerdik ini.

                                                   ****************
"Nora,ko nak hadiah apa?" saya yang sweet bertanya.


"ko belikan orang buku rujukan bio gn fizik jela buat hadiah."






cet.patutla buleh score.skema.skema.skema.

buat Norhafizah kalau kamu membaca entry ini(eleh,kamu bukan tahu baca blog pun,emel pun tadak.haha)
don't rest on ur laurel. jangan cepat relaks. PMR is nothing. It's just something to give u a sense of confidence,just enough for u to venture into the torturing and gruelling world of pre-SPM studies. Ingat Allah,dan sesungguhnya kejayaan kamu cuma milik Allah. 
"Siapa yang mengenal Allah di kala senang,Allah akan mengenalnya di kala susah." ingat Hadis Nabi Muhammad s.a.w tersebut.


 

4 comments:

Adib said...

Congrats to Norhafizah! Walaupun saya tak pernah buat SPM tapi sekurang-kurangnya teruskan usaha yang sama sampai ke SPM, kolej dan Universiti (kalau Allah izinkan) insyaAllah.

P.S. Kenapa Izan panggil dia amoi? o.o

Serikandi Islam said...

kamu xpernah SPM?abes tu?kamu trus ke kolej?explain.xphm.

knape sy pggil die amoi..sume org pggil adek bradek kami amoi..sbb org kate muke kami mcm cina.org la kate..huk2

Adib said...

Tak pernah buat SPM atau PMR sebab tak pernah sekolah kerajan. Sekolah International dulu buat O'level.

Serikandi Islam said...

oh..ok..um...u must come from a rich family..heard that international school is quite expensive..i dunno..

Related Posts with Thumbnails