Sunday, November 22, 2009

Kebuntuan


sedang buntu. sudah mula menulis dari tadi. taip taip-padam. taip-taip-padam. rehat kejap. taip lagi.,select all,cut dan paste dalam word. ini lebih sesuai dijadikan artikel. terlalu panjang. saya perlu belajar menulis dengan pendek. ada saja info yang nak dimasukkan. ilmu yang dikongsi. Bukan bermaksud saya banyak ilmu,cuma kuat bercakap mungkin..ohh~
saya cuba untuk memendekkan penulisan untuk tujuan perkongsian di blog,sebab saya tahu seberapa banyak ilmu dan info pun,orang tak akan baca kalau terlalu panjang. Bila dah jadi begini,hati jadik bertanya,"betulke aku ni boleh menulis?"

3 comments:

Muna 'Izzah Md Isa said...

sahabat, penulisan itu satu ekspresi. Kamu mengekspresikan atau menzahirkan isu di dalam otak kamu melalui penulisan. Jangan ragu terhadap bakat penulisan, kerana setiap orang punya itu - penzahiran rasa. Hanya yang membezakan adalah apa yang dizahirkan dan bagaimana cara dia menzahirkan. Semua itu bergantung kepada ilmu dan pengalaman yang dimiliki. Tulis dengan hati, Insya Allah akan sampai ke dalam hati juga :))
Teruskan menulis (baca : menzahirkan rasa) Mungkin satu ayat kamu mampu mengubah hidup seseorang. Siapa tahu?

Serikandi Islam said...

InsyaAllah..um,sekadar merefleks diri,selama ni menulis utk tatapn sendiri je. siap satu artikel 3 4 page,print,sendiri bace,sndiri simpan..ngat niat sekali nk buat log ni,biar ade manfaat..xnk just blog syok sndiri,hrp ade org dpt manfaatnye..huk~
i'm such a bad writer

Serikandi Islam said...

InsyaAllah..um,sekadar merefleks diri,selama ni menulis utk tatapn sendiri je. siap satu artikel 3 4 page,print,sendiri bace,sndiri simpan..ngat niat sekali nk buat log ni,biar ade manfaat..xnk just blog syok sndiri,hrp ade org dpt manfaatnye..huk~
i'm such a bad writer

Related Posts with Thumbnails